Tips Ajar Anak Kenal Huruf Dan Membaca

By October 28, 2015Artikel
tips cepat membaca

Tips Ajar Anak Cepat Kenal Huruf

Ada banyak kaedah dan cara untuk mengajar anak-anak kenal huruf ABC. Tapi Kak Sue percaya, Mummy zaman sekarang ramai yang busy.

Kita semua nak ajar anak kita kenal huruf ABC dan membaca dengan cepat. Tapi kadang-kadang anak pulak cepat bosan bila belajar, mereka asyik nak main sahaja.

Maklumla, dunia anak-anak kan bermain.

Jadi kat sini Kak Sue nak share Cara Belajar ABC yang mudah dan cepat. Caranya ialah belajar sambil bermain. Macam mana tu?

Belajar ABC akan jadi lebih mudah dengan Set Magnet ABC.Set ini boleh di gunakan magnetic white board dan sesuai untuk anak-anak seawal umur 2 tahun untuk mengenal huruf dan kemudiannya mengajar suku kata dan membaca!

Cara Ajar Anak Kenal ABC Dengan Mudah

Kak Sue kongsikan di sini cara-cara menggunakan Set Belajar Magnet ABC khas untuk anak-anak Mummy semua:

kenal abc denga mudah| jommaget

Ajar Anak Kenal Huruf ABC

Mummy boleh ajar anak susun magnet ABC ikut hurutan huruf. Kak Sue yakin anak Mummy mesti suka sebab pada mereka, mereka sedang bermain. Tapi pada yang sama anak dapat kenal huruf ABC dengan cepat.

kenal abc dengan mudah

Bila dah kenal semua huruf, Mummy boleh menggunakan kaedah suai dan padan huruf besar dan kecil. Mummy -mummy semua boleh minta anak-anak padankan huruf besar dan kecil untuk uji kefahaman mereka. Mudahkan?

Cara Mengajar Anak Membaca Dengan Mudah

Ok, lepas ajar anak kenal huruf abc, baru boleh ajar anak membaca dengan mudah! Dengan menggunakan Set Magnet ABC yang sama, Mummy semua boleh ajar anak membaca.. 
Cara-caranya ialah…

belajar membaca dengan mudah

 Belajar Membaca Suku Kata

Mummy semua boleh lukiskan gambar dan minta anak-anak eja dan tulis suku kata di sebelah gambar. Dengan cara macam ini, InsyaAllah anak-anak akan mudah faham dan ingat teknik suku kata.

tips cepat membaca

Selepas dah pandai suku kata terbuka, Mummy boleh ajar perkataan -perkataan lain. Selitkan pembelajaran dengan aktiviti mewarna, melukis dan lain-lain supaya anak-anak dapat memberi tumpuan ketika belajar. Set Belajar Magnet ABC ini juga sesuai di gunakan sebagai alat bantuan mengajar di tadika atau pra sekolah.

belajar sambil bermain jommagnet

 Belajar Sambil Bermain

Biar anak-anak dengan dunia bermain mereka. Sambil kenal huruf dan membaca, mereka juga boleh kenal warna bentuk. Serba boleh Set Belajar Magnet ABC ni.

Kelebihan Set Belajar Magnet

Mengenal Huruf dan Membaca dengan Cepat dan Mudah

 Belajar Sambil Bermain

Mudah di simpan

Mengeratkan Hubungan Ibu dan Anak

Untuk pertanyaan mengenai Set Belajar Magnet ABC, Mummy semua boleh hubungi Kak Sue di :019 3334375

Atau klik sini untuk pembelian Set Belajar Magnet ABC Jom Magnet.

LIKE Facebook kami untuk artikel dan promosi-promosi terkini Jom Magnet.

2 Comments

Leave a Reply